Basın Halkla İlişkiler Birimi

ÇOMÜ Astrofizik Gözlemevi Tanıtım Broşürü

ÇOMÜ Kütüphane Tanıtım Broşürü

3.000 adet

Üniversite tanıtımlarında kullanacak tanıtım materyallerinin tasarımı ve basımı yapıldı.

15 farklı tasarımda yapılan ÇOMÜ tanıtım afişleri 1000 adet basıldı. Afişler üniversite ve Çanakkale’ye dağıtıldı.

Şehir içi ve şehir dışından ÇOMÜ’ye gelen 100’e yakın farklı gruba üniversite tanıtımı gerçekleştirildi.

20’den fazla ulusal ve yerel kanalda ÇOMÜ tanıtımı yapıldı.

Çanakkale ve çevresinde lise ve dengi okullarda üniversite tanıtımı yapıldı ve basılı materyaller dağıtıldı.

2-3-4 Mayıs tarihleri arasında ÇOMÜ Tanıtım Günleri Etkinliği adı altında üniversite tanıtım günleri düzenlendi, üniversitenin tüm birim ve merkezleri yaklaşık 1000 kişiye tanıtıldı.

Öğrencilerin yönetime katılması amacıyla “ÇOMÜ Maskotunu Arıyor” isimli yarışma düzenlendi.

Yıl içinde ÇOMÜ’ye gelen konuklar, uluslararası öğrenciler, yerel – ulusal kanallar ve basın mensupları ağırlandı ve üniversitenin tanıtımı yapıldı.

Al Jazeera Türk Haber Direktörü Gürkan Zengin’in “Bölgesel Dönüşümler ve Türk Basınının Konumu” konferansı ÇOMÜ’de koordinatörlüğümüzce gerçekleştirildi.

Yerel – ulusal kanalların ve gazetelerin temsilcilerin – ÇOMÜ yönetimiyle buluştuğu 3 adet basın toplantısı gerçekleştirildi.

Basın Halkla İlişkiler Birimi olarak, ÇOMÜ birimlerinde görevlendirilen koordinatörler ve ÇOMÜ Güvenlik Birimi çalışanlarına yıl içinde 3 adet hizmet içi eğitim verildi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Yavuz Bülent Bakiler ve Hilmi Yavuz’a “ÇOMÜ Fahri Doktora Ünvanı” töreni, program hazırlığı ve icrası koordinatörlüğümüzce gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi “Akademik Yükselme Töreni” hazırlığı ve icrası yapıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi sosyal medyada da yerini aldı twitter.com/onsekizmartuni , facebook.com/onsekizmartuni , youtube.com/onsekizmartuni  güncel hesaplarından ÇOMÜ’de yapılan çalışmalar daha geniş kitleye ulaştırıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi resmi adresinde (http://www.comu.edu.tr/ ) güncel olarak ÇOMÜ’ deki haber ve duyuru akışı sağlandı.

ÇOMÜ’de metin yazımı ve fotoğraf görseli ile yapılan haberler zenginleştirildi ve video çekimleriyle görüntülü haber yapılmaya başlandı.

Çanakkale Kitap Fuarında ÇOMÜ Tanıtım Masası Kuruldu

ÇOMÜ Dergi 2. Sayısı

4000 Adet

Basın Halkla İlişkiler Birimi olarak, ÇOMÜ Ezine Meslek Yüksekokulunda öğrencilere çalışmalarımız hakkında bilgiler verildi.

ÇOMÜ Mezuniyet Töreni Hazırlıkları, yerleştirme ve protokol etiketleri afişler ve süslemeler yapıldı.

ÇOMÜ İngilizce Tanıtım Broşürü

3000 Adet

3-Mayıs tarihleri arasında ÇOMÜ Tanıtım Günleri Etkinliği adı altında üniversite tanıtım günleri düzenlendi, üniversitenin tüm birim ve merkezleri yaklaşık  5000  kişiye tanıtıldı.

Türkçe Tanıtım Broşürü

3000 Adet

Fahri Doktora Törenleri programları ve belgeleri Hazırlanarak Yapıldı.

1.       Derviş Eroğlu

2.       Hilmi Yavuz

3.       Yavuz Bülent Bakiler

4.       Hakan Şükür

5.       Andrew Mango

6.       Remzi Gula

7.       Prof.Dr. Robert Dankoff

8.       Recep Kemahlı

9.       Atifete Yahayaga

10.   Ahmet Özhan

11.   Bülend Engin

12.   Mehmet Özkan

13.   Adem Güneş

Tüm Temel Atma Programlarında süslemeler, sunuş davetiye afişler ve organizasyon hazırlanarak program gerçekleştirildi.

1.       İlahiyat Fakültesi

2.       Teknopark Temel Atma

3.       Çocuklar Evi Temel Atma

4.       Kütüphane Ek Bina

5.       Eğitim Fakültesi Ek Bina

6.       Mühendislik Fakültesi Ek Bina

ÇOMÜ Afiş ( Birimlere Dağıtıldı )

50 Adet

ÇOMÜ Dergi 3. Sayısı Çıktı

5000 Adet

ÇOMÜ Prestij Kataloğu

1000 Adet

Expotroia Fuarı Boyunca 3 gün Üniversite Tanıtımı Yapıldı. Dergi ve Kataloglar dağıtıldı.

ÇOMÜ Kataloğu hazırlandı ve basıldı

1000 Adet

ÇOMÜ El Kataloğu hazırlandı ve basıldı

6000 Adet

ÇOMÜ 4. Dergi

ÇOMÜ 5. Dergi

ÇOMÜ Akademisyen Afiş Çalışmaları

700 Adet

ÇOMÜ Öğrenci Afiş Çalışmaları

150 Adet

ÇOMÜ Kütüphane Kataloğu hazırlandı ve basıldı

ÇOMÜ Kütüphane El Broşürü hazırlandı ve basıldı

ÇOMÜ Kongrelerinde Etiket ve Salon Düzenlenmesi

Akademik Yükselme Töreni Yapıldı. 500 Akademisyenin Diplomaları ve tüm belgeler ofisimiz tarafından hazırlandı

ÇOMÜ Türkçe Broşür

3900 Adet

ÇOMÜ İngilizce Broşür

2150 Adet

2012-2013 Akademik Yılda 2600 ÇOMÜ haberi basın ofisi tarafından yapıldı ve 118.000 fotoğraf çekerek arşivlendi.

EMİTT Fuarında Üniversitenin tanıtımı yapıldı.

Manisa Fuarında Üniversitenin tanıtımı yapıldı.

Çeşitli illerden gelen 40 adet lise gezdirilerek tanıtımları yapıldı.

Rektörlük Makamına gelen konukların ağırlanması ve protokol hizmetleri yapıldı.

2. Çanakkale Kitap Fuarında ÇOMÜ Tanıtım Masası Kuruldu